Les jornades del cap de setmana es desenvolupen amb una enorme participació de públic i amb espectacles d'una gran qualitat artística i tècnica
Carlos F. Bielsa: “El nostre MAC, el festival d'arts escèniques i de circ al carrer, s'ha consolidat en aquesta primera edició després de la pandèmia com un referent; una aposta clara per fer accessible la cultura a tots els públics, per traure-la al carrer, per permetre a famílies gaudir conjuntament d'espectacles d'una qualitat molt ressenyable, entre els millors del panorama nacional. Continuarem fent-ho més gran, redoblant la nostra aposta valenta per la cultura".
Fa deu anys, va nàixer a Mislata un projecte cultural que pretenia traure les arts escèniques al carrer i acostar-les a la ciutadania. I ho va fer en un moment en què molts festivals baixaven la persiana obligats per la conjuntura econòmica. Deu anys després, incloent els dos anys d'aturada per la pandèmia, el festival ‘Mislata Art al Carrer’, més conegut com el MAC, ha aconseguit consolidar-se com un dels esdeveniments culturals més valorats i esperats pels veïns i veïnes de Mislata. Prova d'això és el gran acolliment de públic que ha tingut aquesta edició, l'octava, que ha comptat amb més de 8.000 espectadors que han presenciat els 25 espectacles que hi havia programats.
Els últims dies del festival van concentrar el major nombre de funcions i, alhora, les més esperades. Els plats forts es van iniciar el divendres per la tarda amb dos espectacles a càrrec de la Troupe Malabó, amb la seua Karpaty, i D’Clic amb el seu espectacle Isla, sengles de gran qualitat tècnica i plens d'acrobàcies i malabars que van fer gaudir a públic de totes les edats.
La maratoniana jornada del dissabte començava al matí amb una altra cita per a tota la família en la plaça de la Moreria. Gràcies a la proposta de Pop&Circ en família, els més xicotets van poder jugar i practicar deferents tècniques circenses i sentir-se artistes de circ durant un matí. I a continuació, l’Hort de Casa Sendra acollia el concert en acústic de Delafé amb Marina Prades. A la vesprada, el showman Javier Ariza divertia a tot el públic congregat en l'amfiteatre de Felipe Bellver muntat en el seu cotxe musical. Ja a la nit en la Plaça Major, Surats, de la companyia David Moreno & Cristina Calleja, deixava als espectadors bocabadats amb una màgica i delicada proposta, i un piano de cua penjat a 8 metres d'altura.
L'última jornada del MAC arrancava el diumenge al matí al parc La Canaleta, amb els xiquets i xiquetes de nou com a protagonistes, i és que, L'Horta Teatre a través de la seua original proposta, els feien partícips directes de l'espectacle i els convertien en agricultors i agricultores. A la vesprada, dansa i circ amb La Banda de OtraDanza, que omplia de nou les graderies de l'amfiteatre situat enfront de la Fàbrica. I per a finalitzar, la clausura del MAC d'enguany era a càrrec de Cia. Maduixa i el seu Migrara, una poètica posada en escena amb molta força interpretativa, que alçava al públic per a tancar aquesta huitena edició del festival. El millor fermall d'or per a posar punt finala una de les edicions més participatives i que ha consolidat al MAC com un festival d'arts escèniques referent de cultura accessible a tota la ciutadania.