L'objectiu d'aquest programa de participació juvenil és crear una eina capaç de garantir que l'opinió dels i les joves es tinga en compte a l'hora de formular polítiques de joventut
L'Ajuntament de Mislata, a través de la seua regidoria de Joventut, ha realitzat una nova sessió del fòrum jove ‘Imagina Mislata’, un projecte de participació ciutadana dirigit a joves de 13 a 30 anys i estructurat a través d'una sèrie de sessions i trobades en els quals la gent jove de Mislata debat sobre aquelles qüestions que més els afecten i que més els interessen.
Segons afirma l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “aquest programa convida a la joventut a participar i implicar-se en el disseny de la ciutat; el futur de Mislata ha de passar necessàriament per escoltar, dialogar i debatre les idees que té la nostra joventut, perquè precisament ells i elles són el futur”.
En aquesta ocasió, van traure a debat el tema de la sostenibilitat i el foment de l'economia circular i els hàbits de vida saludables. D'aquesta manera van treballar una de les accions contemplades en el Pla Municipal de Joventut 2023-2027. A partir d'una sèrie de dinàmiques, van posar en pràctica el reflexionat sobre el tema, elaborant un projecte de mercat de roba i béns de segona mà en bon estat i imaginant com seria una jornada d'intercanvi entre persones participants, amb activitats culturals i de sensibilització complementàries.
En una segona part de la sessió, els i les joves van traslladar les seues conclusions a membres de l'equip de govern de l'Ajuntament. La regidora de Joventut, Nerea Gimeno, i el regidor de Modernització i eficiència energètica, Agustín Pérez, van atendre les reflexions dels i les participants.
L'objectiu d'aquestes jornades és fomentar la participació juvenil real i que els i les joves siguen realment protagonistes de la política de Mislata. Algunes de les temàtiques que es tracten en aquestes trobades, a més d'aquest sobre sostenibilitat, són la formació, oci i temps lliure, participació, convivència, salut o emancipació. Totes les sessions es dividixen en dos parts; en una primera es treballa només amb joves, provocant la reflexió amb dinàmiques participatives i de debat; i en la segona part de cada trobada s'incorporen responsables tècnics i polítics per a dialogar i intercanviar idees.