Les cinc obres premiades per la Biennal de Mislata Miquel Navarro van ser visitades pel jurat aquest dissabte, que finalment va seleccionar la proposta de Manu Blázquez, '10 pintures grises i una constel·lació de fons' com a meritòria del Premi Adquisició, dotat amb 6.000 euros. Amb això, l'obra ja forma part de la col·lecció d'art municipal
Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “des de Mislata fem un gran esforç per a incrementar any rere any la despesa en cultura i fer-la accessible a tots, i enguany celebrem a més la creació de la Fundació Miquel Navarro, que ens impulsa novament per a continuar fent més promoció cultural, amb tota la llibertat i el diàleg que propicia l'art contemporani des dels carrers de la nostra ciutat”.
Després del procés de selecció del jurat format per Bleda i Rosa, Laura Silvestre, Sandra Moros i la comissària del certamen, Alba Braza, de les 91 propostes presentades cinc van ser premiades amb 4.500 euros, incloent les despeses de producció i honoraris. A més, com ja van avançar les bases d'aquesta convocatòria, hi ha hagut un premi d'adquisició de 6.000 euros que ha recaigut l'artista valencià Manu Blázquez.
Així, les obres de Estelle Jullian, Paula Valdeón Lemus, Fermín Jiménez Landa, Álex Marco i el mateix Manu Blázquez romandran als carrers dos anys, fins a novembre de 2022. De manera que els visitants i el veïnat es familiaritzaran amb intervencions artístiques que des d'aquest cap de setmana formen part del paisatge urbà de Mislata. Totes elles, segons el criteri del jurat, componen un conjunt d'obres que ajuden a conéixer la ciutat des d'altres punts de vista vinculats a la seua història i patrimoni immaterial, facilitant la creació d'altres models de convivència en l'espai públic.
L'obra premiada amb el Premi Adquisició, en acabar aquesta biennal, passarà a formar part dels fons municipals. Manu Blázquez la va titular ’10 pintures grises i una constel·lació de fons’. Es tracta d'una instal·lació formada per dues peces, mitjançant les quals l'artista es qüestiona els límits físics del mitjà pictòric. Deu llenços pintats en una gradació de grises i tancats en una urna de cristall representen un registre poètic del pas del temps, de la pròpia història de Mislata, el llit del Túria i les seues séquies. Aqueixos llenços tenen es traslladen a una reproducció mural en una de les parets del jardí de l'Hort de Sendra.
Segons va explicar la regidora de Cultura, Pepi Luján, “entenem la difusió i la promoció cultural a Mislata com una atmosfera ciutadana i un eix vertebrador del nostre model educatiu; i pensem que les institucions públiques, com el nostre Ajuntament, hem de continuar fent costat als agents artístics, a les creadores i creadors que mitjançant les seues obres es converteixen en transmissors de valors per a la nostra ciutat i ens ajuden a entendre-la millor”. L'acte d'obertura es va celebrar en un acte que complia amb les mesures de seguretat preceptives i en el qual la vicealcaldessa, María Luisa Martínez Mora, va donar a conéixer el veredicte del premi adquisició.
Per a Alba Braza, comissària d'aquesta edició, “les i els artistes han sabut trobar vincles amb la ciutadania a partir de les característiques del territori. S'aposta així per fomentar la professionalitat del sector artístic amb una pròpia personalitat que respon al context des del qual i per al qual treballem”.
Les cinc instal·lacions artístiques formaran part d'una programació didàctica que ja està dissenyant la regidoria per a millorar la seua divulgació i fer partícip a la ciutadania de la investigació artística duta a terme en cadascun dels treballs premiats.