L'Ajuntament de Mislata, a través de nanotecnologia, ha procedit a la desinfecció de tots els parcs infantils del municipi, alguna cosa que complementarà l'esterilització que està duent a terme l'empresa pública Nemasa
Carlos F. Bielsa: “Mislata va apostar per mantindre els parcs infantils oberts redoblant la seua neteja i desinfecció diàries. Gràcies a la nanopintura, els xiquets i xiquetes del municipi estaran més segurs mentre juguen”
L'Ajuntament de Mislata ha procedit a aplicar la nova tècnica de la nanopintura, una tecnologia d'última generació que acaba amb virus i bacteris, entre ells el coronavirus de la covid-19. Aquest sistema consisteix en l'aplicació de nanopintura fotocatalítica i ecològica, mantenint la zona desinfectada i lliure de càrregues virals.
L'alcalde del municipi, Carlos Fernández Bielsa, ha posat l'accent sobre els beneficis de procediment “que busca sobretot garantir la salut dels usuaris dels parcs infantils, tant dels menors com dels seus acompanyants”. A més, apunta Bielsa, “el tractament amb aquesta pintura especial és una mesura més de prevenció que s'afig a la neteja diària. Gràcies a la nanopintura, els xiquets i xiquetes del municipi estaran més segurs mentre juguen”.
Amb l'aplicació de la pintura especial, es produeix la fotocatàlisi, una reacció que converteix l'energia solar en energia química, promovent així l'eliminació de la major part dels contaminants a les ciutats i del 96% dels virus i els bacteris. Amb aquest nou recobriment es garanteix la desinfecció dels parcs infantils durant un període d'almenys 2 anys millorant la higiene i la seguretat de l'espai.
A més de la autoneteja de l'espai i la desinfecció, gràcies a la fotocatàlisi es millora de la qualitat de l'aire. El revestiment fotocatalític combat i descompon les partícules de pol·lució i brutícia, oferint un aire més pur. Per exemple, un metre quadrat cobert amb aquesta nanopintura fotocatalítica elimina 0,071 grams de diòxid de nitrogen cada 12 hores al dia, set dies per setmana els 365 dies a l'any.