El pròxim dia 10 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Salut Mental, una data assenyalada per a visibilitzar a totes les persones que tenen algun trastorn psicosocial
Carlos F: Bielsa: “Parlar de la salut mental i posar en marxa programes com el SASEM són accions necessàries per a previndre l'exclusió social i afavorir la no discriminació de les persones que pateixen de trastorns mentals”
L'Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Serveis Socials posarà en marxa el Servei d'Atenció i Seguiment per a Persones amb Problemes de Salut Mental, un programa subvencionat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i en permanent coordinació amb el sistema sanitari i que entrarà en funcionament durant el mes d'octubre.
L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha qualificat aquest servei com “un exemple més de la ferma aposta d'aquest equip de govern per les polítiques socials. El nostre compromís és amb les persones, i especialment amb aquelles que més el necessiten. La salut mental i el seu tractament han de ser considerats una prioritat pel sistema sanitari”, ha explicat el primer edil.
El nou servei ofereix tres àrees principals d'intervenció: hàbits de la salut (tant física com mental), activitats de la vida diària i d'integració comunitària. Com explica Ximo Moreno, responsable de l'Àrea de Serveis Socials, “l'objectiu d'aquest programa és desenvolupar i implementar programes de prevenció, promoció de l'autonomia, rehabilitació i inclusió social per a involucrar tant a la persona usuària com al seu nucli familiar i l'entorn comunitari en el qual es desenvolupa”.
El servei, que comptarà amb figures professionals pertanyents als àmbits de la psicologia, el treball social i educadors, oferirà atenció a persones amb diagnòstic de trastorn mental greu o problemes de salut mental greu i que reben atenció especialitzada per psiquiatra i especialment a aquelles persones en risc de marginació o exclusió social.
El SASEM de l'Ajuntament de Mislata treballarà sempre en coordinació amb els recursos sanitaris i respecte a les persones usuàries en la consciència de la malaltia, l'adhesió al tractament, millora d'habilitats socials, afrontament de l'estrés o angoixa, faenes de casa, motivació per a realitzar activitats d'oci, formatives i laborals i cerca de recursos, així com psicoeducación familiar, resolució de conflictes amb la família i millora de la convivència i qualitat de vida.