El Centre Sociocultural La Fàbrica acull una jornada tècnica i informativa per a previndre les tecnodependències i altres tipus d'addiccions des de la mirada de la intervenció
L'Ajuntament de Mislata, a iniciativa de la regidoria de Joventut i en col·laboració amb la UPCCA, Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, ha organitzat una jornada per a abordar el tema de la prevenció d'addiccions. El Centre Sociocultural La Fàbrica acollia a especialistes, tècnics de joventut, agents docents, associacions juvenils, integrants d’un taller d’ocupació i ciutadania interessada en general, per a debatre i posar sobre la taula la problemàtica que generen les addiccions i dependències, i que cada vegada afecta a més joves.
El regidor de Joventut i Tecnologia i Innovació de Mislata, Martín P. Leal, acompanyat del tinent alcalde i regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, inaugurava el cicle de conferències transmetent la seua intenció que la jornada fora “molt productiva, que servisca per a debatre, reflexionar i compartir, però sobretot per a poder millorar els nostres serveis i la vida dels i les joves”. Al seu torn, recordava també els objectius principals de la jornada, “conscienciar a la ciutadania sobre la importància de previndre com a pas previ a la necessitat de tractament, donar a conéixer els serveis i recursos de què disposa la nostra ciutat, i formar i dotar d'eines als i les professionals de l'àmbit sociosanitari que es dediquen al treball amb joves i en àmbits comunitaris perquè puguen aplicar-les en els seus treballs”.
La jornada, de caràcter tècnic i informatiu, i presentada per Sonia Espinosa, responsable de la UPCCA de Mislata, s'ha dividit en diversos blocs; un primer sobre addiccions amb perspectiva de gènere, la ponent del qual, Carmen López, treballadora social, ha donat a conéixer els recursos i professionals que intervenen amb dones amb addiccions des d'una intervenció integral; un segon abordava el fenomen dels cannabioides sintètics, la seua toxicitat i riscos a curt i llarg termini, desenvolupat pel Dr. Benjamí Climent, de la unitat de toxicologia de l'Hospital General; i un tercer, conduït pel psicòleg clínic Ángel Turbí, que analitzava les tecnoadiccions per a abordar-les des de l'educació i prevenció òptimes, creant un ús més segur en els xiquets, xiquetes i adolescents.